Jamie

Jamie

Jamie 150 150 admin

Ik wil je nog een keer heel erg bedanken voor de fijne lessen. Ik ben het gaan doen omdat het mij werd aangeraden om meer houvast te krijgen richting de bevalling toe. Zelf heb ik nog nooit eerder dit soort lessen gevolgd en vond het aan het begin nog wat lastig om de ontspanning en visualisatie te pakken te krijgen (ik zit veel in mijn hoofd). Naarmate de tijd vorderde heb ik wel het idee gekregen dat het elke les beter ging en de partnercursus gaf mij ook veel rust en vertrouwen omdat het de eerste keer was dat ik Arjen zo actief bezig zag met de oefeningen (tegenover alleen gesprekken er over hebben).
De dagen voor de bevalling heb ik rustig kunnen afwachten en toen het ’s nachts begon ben ik daar ook rustig onder gebleven. Ik had eerder nog de angst dat ik het heel eng zou vinden en daardoor in een negatieve spiraal zou komen maar dat gebeurde dus totaal niet. Juist ook door de visualisatie en de positieve dingen die je in je hoofd kan houden (”we gaan het zien/het gaat lopen zoals het gaat lopen/ik kan dit/we gaan dit samen doen”). De bevalling heeft in totaal ongeveer 17 uur geduurd maar was goed te behappen. De moeilijkere weeën (incl rugweeen waar Arjen heel goed geholpen heeft) waren door te komen door o.a. de ademhalingstechnieken, tegendruk te krijgen, ontspannen gezicht te houden én er positief in te blijven staan door te denken dat elke wee één stap dichter bij onze baby zou zijn. Veel dingen die de lessen gebracht hebben.
Al met al heb ik een hele goede ervaring over gehouden aan mijn bevalling, er is niets wat ik anders had willen zien. De (positieve) mentale staat was een stuk beter en sterker dan ik een paar maanden hiervoor überhaupt had kunnen dromen.
Hiervoor dus bedankt.
Groetjes Jamie