De cursus Ontspannen Bevallen & Partnerworkshop

Zwanger zijn is een mooi en intens proces

In dit proces is het juist zo belangrijk om goed voor jezelf te zorgen.
De cursus Ontspannen Bevallen is een goede voorbereiding om je zwangerschap
en bevalling op een ontspannen en autonome wijze te kunnen beleven.
Met aandacht voor jou, in een veilige en vertrouwde omgeving.

De cursus Ontspannen Bevallen

 • Is toegankelijk, eigentijds en met “beide voeten op de grond”.
 • Bevat het beste uit de yoga, mindfulness en hypnobirthing.
 • Geeft je de tools voor een Ontspannen Bevalling vanuit regie en eigen kracht.
 • Vergroot je lichaamsbewustzijn en helpt je voelen wat je nu nodig hebt.
 • Leert je omgaan met angst en pijn tijdens de zwangerschap en bevalling.
 • Versterkt je mentale kracht, vertrouwen en intuïtie.
 • Bevordert je lichamelijke fitheid, houding en mobiliteit.
 • Ontspant je lichaam en geest en helpt je ruimte maken voor jezelf en je kindje.
 • Biedt ruimte voor vragen en uitwisseling met andere aanstaande moeders.
 • Geeft eerlijke informatie rondom je zwangerschap en bevalling zodat je bewuste keuzes kan maken.

Wat geeft het jou?

Na een drukke dag, even tot rust komen met een kopje thee en je zwangerschapsbeleving delen met elkaar. Zo beginnen we elke les en leren we elkaar beter kennen, in een ongedwongen en warme sfeer.

De rustige vloeiende yoga oefeningen zorgen voor een mooie balans tussen ontspanning en kracht die beide nodig zijn voor een prettige zwangerschap en bevalling. Daarnaast geef ik veel aandacht aan de bekkenbodemspieren en verschillende bevalhoudingen.

De mooie visualisatie oefeningen brengen je in contact met je kindje, zodat jullie tijdens de zwangerschap al een band kunnen opbouwen. Daarnaast gebruiken we affirmaties voor een positieve mindset, wat meer vertrouwen in je lichaam en de bevalling geeft.

Naast beweging en bewustwording staan ademhalingsoefeningen centraal, voor innerlijke rust en balans tijdens je zwangerschap. Bovendien zijn dit zeer waardevolle technieken tijdens je bevalling. Een goede ademhaling helpt je te  focussen en ontspannen, wat het verloop van de geboorte sterk kan ondersteunen.

De uitgebreide ontspanningsmomenten helpen je om los te laten en mee te gaan met de flow, in plaats van je te verzetten. Ontspanning helpt je bovendien je intuïtie te volgen en bewust aandacht te hebben voor je kindje.


De cursus ontspannen bevallen vormt voor veel aanstaande moeders een welkom rustpunt in de week.
Geef jezelf de ruimte om te genieten van deze momenten!

partnerworkshop; praktisch, nuchter en bovenal ook gewoon leuk om samen te doen!

Wat kan je verwachten tijdens de workshop?

Veel praktische oefeningen

 • Om te ontspannen tijdens de bevalling.
 • Om pijn te verlichten.
 • Oefeningen om de ontsluitingsfase te bevorderen.
 • Massage technieken die verlichting kunnen brengen tijdens de zwangerschap en de bevalling.
 • Ervaren hoe je als een team kan samenwerken, samen sta je sterker!
 • Waardevolle tips en informatie om bewuste keuzes te maken rondom je bevalling.
 • Door deze workshop zullen jullie met meer vertrouwen naar de bevalling toeleven.

Voor wie is de workshop geschikt?

 • Voor zwangere vrouwen en hun (beval)partner die tussen de 28 en 38 weken zwanger zijn.
 • Ook is het mogelijk om deze workshop privé met je partner te volgen, aangepast aan jullie situatie en wensen.
 • Neem contact op voor meer informatie over de locatie, datum en prijs.

Ontspannen bevallen

Locatie en
Tijd
Dinsdag: Bathmen – Kinderdagverblijf ’t Koetje
van 19.30 tot 21.00

Donderdag: Zutphen – Yogastudio Hartekracht
van 18.45 tot 20.00

Kosten Proefles: € 10,-
Losse les: € 15,-
Aantal  lessen  Je bepaald zelf het aantal  lessen d.m.v een strippenkaart.
Ik adviseer minimaal 10 lessen voor een optimale voorbereiding op de bevalling.
Praktisch
 • Je kan meedoen vanaf 14 weken t/m 38 weken.
 • Instromen is altijd mogelijk.
 • Je hoeft geen yoga ervaring te hebben of lenig te zijn.
 • Heb je behoefte aan één op één begeleiding? Met of zonder partner? Dat kan!  Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Partnerworkshop

Locatie Omgeving Lochem, Zutphen of elders in overleg,
Duur 2 a 3  uur
Prijs € 49,50 voor cursisten van Ontspannen bij Hester.
€ 62,50 voor niet-cursisten.

Dit is voor 2 personen, inclusief thee met wat lekkers,
en een hand-out die je naderhand krijgt toegestuurd met de oefeningen en extra informatie.

Data In overleg
Praktisch Deze workshop kun je los volgen, in combinatie met de cursus ontspannen bevallen of in combinatie met een cursus die je elders volgt.

Recensies

Vol vertrouwen…

Wij hebben een partnerworkshop gevolgd bij Hester. Het werd even wat maatwerk gezien de corona situatie, waarbij er vlot en flexibel gereageerd werd. Er werd goed afgestemd welke informatie we al hadden en waar onze behoefte lag.

Hester verstaat haar vak, heeft een bak aan ervaring, dat merk je aan alles en is ook pragmatisch in haar aanpak. De gedeelde informatie tijdens de workshop was duidelijk en echt een waardevolle toevoeging op alle boeken die ik als zwangere al gelezen heb. De oefeningen waarmee we aan de slag gingen werden erg goed uitgelegd, voorgedaan waar nodig en gingen we er vooral ook zelf mee aan de slag. Wij kijken er erg goed erop terug. Voor mijn man is duidelijk hoe hij op verschillende manieren mij kan bijstaan, met oefeningen maar ook praktische voorbeelden. En voor mij als zwangere was het fijn om de vele posities en oefeningen te ervaren waarmee je zelfs tijdens je zwangerschap al je bekken of rug kan ontlasten, terwijl je ook geniet van het contact dat je ondertussen hebt. Al met al gaf het een gevoel van vertrouwen. Na de workshop krijg je ook nog een naslagwerk waarin de oefeningen nog eens terug te lezen zijn incl. afbeeldingen, zodat je niet met je babybrain de helft niet meer weet na een paar dagen. Kortom; iedere euro was het ons dubbel en dwars waard!

Liefs, Kim

Ik heb bij mijn 3e zwangerschap de cursus ontspannen bevallen gevolgd van Hester. Ik wilde graag een keer iets anders, meer ontspanningsoefeningen en even tijd voor mezelf, aangezien ik al 2 kinderen heb.
Ik heb de avonden als zeer fijn, rustig en ontspannen ervaren. We begonnen altijd gezellig met een kopje thee en een rondje om even ‘bij’ te praten. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik mijn verhaal kwijt kon en Hester gaf waar nodig ook tips waar ik mee verder kon. De oefeningen om even Zen te worden waren ook altijd heel fijn.
Hester heeft een rustige stem waar je echt helemaal tot jezelf komt. Ook de afsluiting van de les vond ik fijn, je eindigt met een positieve uitspraak/ quote a.d.h.v. een kaart. Ik ben altijd met een rustig en tevreden gevoel naar huis gegaan.
Het is zeker de moeite waard om deze lessen te volgen, je leert veel over de bevalling, je kunt even je zorgen of ideeën delen en het is heel ontspannen.

Evelien

De lessen van Hester vond ik een heerlijk moment in de week. Even weer tot mezelf komen en bewust contact maken met m’n kindje. Mijn bevalling was heftig en ging extreem snel, maar de verloskundige gaf aan dat ik heel goed in control was en goed doorgeademd heb. Dit heeft zeker bijgedragen aan de vlotte ontsluitingsfase van maar 2 uur. Ook mijn partner wist dankzij de partner workshop heel goed hoe hij mij kon ondersteunen. Erg fijn!
Bedankt voor de lessen!

Marleen

De wekelijkse lessen van Hester in Bathmen vond ik heerlijk en ik keek er dan ook iedere keer weer naar uit. Een fijn moment om de week ontspannen te beginnen en bewust met jezelf en je kleintje bezig te zijn.

In een open en vertrouwde sfeer even bijkletsen met andere zwangere dames (tijdens een lekker kopje thee) was voor mij een prettige aanvulling op mijn reguliere afspraken bij de verloskundige. Waar het hoofd meer centraal staat. In de lessen van Hester krijgt de buik en het gevoel meer de aandacht. Hester bied in de cursus alternatieven aan hoe het ook kan en mag gaan en hoe je af mag wijken van de gebaande paden. Niks moet, maar alles is tijdens je bevalling een eigen keuze.

Hester is duidelijk in haar uitleg van de oefeningen en ze besteedt tijdens de les ook aandacht aan individuele begeleiding.
De oefeningen zijn erg ontspannend en leren je om in je eigen kracht te komen en blijven staan.
De ademhalingsoefeningen en de ontspanningsoefeningen zijn voor mij ontzettend fijn geweest tijdens de bevalling.

Kortom; een echte aanrader!

Barbara

Om bewust aandacht te besteden aan mijn zwangerschap heb ik gekozen om vanaf 20 weken zwangerschap te starten met de cursus. Tijdens de cursus was het echt even ‘ons’ moment samen. Even ontspannen van het werk en stilstaan bij de zwangerschap. Ik was blij verrast dat er tijdens de lessen aandacht is voor elkaar, informatie over de bevalling en het maken van je eigen keuzes daarin. Je leert vertrouwen op jezelf en je eigen lichaam, zonder dat het zweverig of alternatief is. Bij 32 weken zwangerschap heb ik samen met mijn man deelgenomen aan de partnerworkshop. Zeker een aanrader, zodat je partner tips krijgt om je te helpen ontspannen bij pijn gedurende zwangerschap en tijdens de bevalling. Nu vol vertrouwen de laatste weken afwachten totdat de kleine geboren wordt!

Marianne

Dit was mijn 2e kleine onderweg. De eerste keer heb ik geen yoga of iets gedaan, leek me deze keer wel prettig; toch begeleiding bij de ademhaling, hoe weer open te stellen voor deze bevalling en informatie over wat er komen gaat. Ik vond het ontzettend prettig en helpend. Dit zit hem voor mij in Hester die de begeleiding voorziet en de manier van oefeningen. Hester voelt open, voelde me op mijn gemak en ik kon contact maken in de ontspanning. Deze keer snapte ik ook dat het helpend is om echt de pijn “op te vangen” in plaats van in spanning wat nog gaat komen. De feedback in het ziekenhuis bevestigde de meerwaarde van de(ze) yoga; “wij hebben weinig ondersteund in jullie proces, want we konden heel goed zien dat je je goed had voorbereid en jullie vingen het samen op.”
Heel fijn om dat te kunnen doen en ervaren op deze manier. Alle lof ook voor Hester en haar meerwaarde als persoon in deze begeleiding.

Anneloes