Yoga voor na de bevalling

Mijn wens…

Een wereld waarin het postpartum gekend is als een normale en belangrijke levensfase, eentje die specifieke aandacht verdient.
Waar je je een onderdeel voelt van een ondersteunende community, een gedragen postpartum als het ‘nieuwe normaal ‘!

De postnatale yoga cursus

In de deze postnatale yoga cursus, werk je in een ontspannen sfeer aan het herstel van je lichaam en het vinden van een nieuwe balans.

De zachte yoga-oefeningen zijn gericht zijn op het versterken van de spieren in je buik, rug en het bekkenbodemgebied. Daarnaast besteden we ook veel aandacht aan het nek- en schoudergebied, dit gebied wordt nu meer belast tijdens het verzorgen van je kindje.
Samen met de ademhalingstechnieken en meditatie komen we uiteindelijk tot een diepe ontspanning.
Postnatale yoga betekent écht even tijd voor en met jezelf, iets waar je als nieuwe en /of werkende moeder wellicht veel behoefte aan hebt.

Deze les is zonder baby’s zodat je tijd aan jezelf kan besteden en  een nieuwe balans kan vinden als (nieuwe) moeder.

 

Waarom postnatale yoga?
Het nut van postnatale yoga is dat we het lichaam versterken op een veilige manier en van binnenuit weer ‘bijeen brengen’ door de diepere buik-, rug- en bekkenbodemspieren te activeren en te versterken.

Gewone yogalessen (en zeker de power- en Ashtanga-vormen van yoga) zijn nog niet geschikt in de postnatale fase. Ik adviseer je om tenminste 8 maanden na je bevalling te wachten voordat je weer deelneemt aan de sterkere vormen van gewone yoga of andere sport.

 

De postnatale yoga geef ik volgens de Birthlight methode, waarin de ademhaling, veilige transities, een bewuste aandacht voor het bekken en moeder-Zijn centraal staan.
Birthlight is een gerenommeerde Britse organisatie onder leiding van Francoise Freedman, die trainingen geeft over de hele wereld op het gebied van vrouwen welzijn, zwangerschap, geboortes en baby’s.

Vrouwen ondersteunen elkaar

Als kersverse moeder is het ook fijn om je ervaringen met andere moeders te kunnen delen zonder oordeel en met een open Hart. Samen-zijn is iets waar we van nature door worden aangetrokken, al sinds mensenheugenis ondersteunen vrouwen elkaar. En in veel culturen geld de uitspraak: ‘it take’s a village to raise a child’ nog letterlijk en figuurlijk. Hier in het westen zijn we toch nog sterk geneigd om het allemaal wel alleen te doen.

Zwanger zijn en moeder worden zorgt voor een mooie, maar ook grote verandering in je leven. Toch kun je het hier moeilijk mee hebben en is de roze wolk soms ver te zoeken. Je kunt je eenzaam voelen als je denkt dat je de enige bent die moeite heeft een nieuwe balans te vinden. Maar dat ben je zeker niet. Perfecte moeders bestaan niet! Het is fijn om elkaar daarin te kunnen dragen en onze krachten te bundelen. Je bent van Harte welkom!

Postnatale yoga cursus

Locatie en
Tijd
Momenteel vinden er voor onbepaalde tijd geen lessen plaats.
Kosten
Aantal  lessen
Praktisch
  • Vanaf zo’n 6 weken na de geboorte van jouw kindje kan je starten.
  • De lessen zijn ook geschikt voor vrouwen die zijn bevallen via een keizersnede.
  • De intensiteit van de oefeningen wordt langzaam opgebouwd in de lessenreeks.
  • Ervaring met yoga is niet nodig.

 

Ontspannen mama & baby cursus

Locatie en
Tijd
Momenteel vinden er voor onbepaalde tijd geen lessen plaats.
Kosten
Aantal  lessen
Praktisch
  • Deze cursus is een fijne combinatie van babymassage & postnatale yoga.
  • Inclusief uitgebreide reader met de massage oefeningen en flesje massage olie.
  • Vanaf zo’n 6 weken na de geboorte van jouw kindje kan je starten.
  • De lessen zijn ook geschikt voor vrouwen die zijn bevallen via een keizersnede
  • Ervaring met yoga is niet nodig.