Ontspannen bevallen

Anneloes

Anneloes 150 150 admin

Voor de 2e keer de cursus ontspannen bij Hester gevolgd. Een aanrader als je en wilt ontspannen tijdens de zwangerschap en vol vertrouwen de bevalling in wilt gaan. In de voorbereidingen naar de bevalling toe veel gehad aan de informatie die Hester heeft gegeven tijdens de lessen. Tijdens de bevalling veel gehad aan de ademhalingsoefeningen en kijk ik weer terug op een prachtige bad bevalling. Ik weet zeker dat de lessen hierbij aan hebben bijgedragen. En Hester zelf is gewoon hele fijne en lieve yoga docent met veel kennis over zwanger zijn en bevallen.

Jamie

Jamie 150 150 admin

Ik wil je nog een keer heel erg bedanken voor de fijne lessen. Ik ben het gaan doen omdat het mij werd aangeraden om meer houvast te krijgen richting de bevalling toe. Zelf heb ik nog nooit eerder dit soort lessen gevolgd en vond het aan het begin nog wat lastig om de ontspanning en visualisatie te pakken te krijgen (ik zit veel in mijn hoofd). Naarmate de tijd vorderde heb ik wel het idee gekregen dat het elke les beter ging en de partnercursus gaf mij ook veel rust en vertrouwen omdat het de eerste keer was dat ik Arjen zo actief bezig zag met de oefeningen (tegenover alleen gesprekken er over hebben).
De dagen voor de bevalling heb ik rustig kunnen afwachten en toen het ’s nachts begon ben ik daar ook rustig onder gebleven. Ik had eerder nog de angst dat ik het heel eng zou vinden en daardoor in een negatieve spiraal zou komen maar dat gebeurde dus totaal niet. Juist ook door de visualisatie en de positieve dingen die je in je hoofd kan houden (”we gaan het zien/het gaat lopen zoals het gaat lopen/ik kan dit/we gaan dit samen doen”). De bevalling heeft in totaal ongeveer 17 uur geduurd maar was goed te behappen. De moeilijkere weeën (incl rugweeen waar Arjen heel goed geholpen heeft) waren door te komen door o.a. de ademhalingstechnieken, tegendruk te krijgen, ontspannen gezicht te houden én er positief in te blijven staan door te denken dat elke wee één stap dichter bij onze baby zou zijn. Veel dingen die de lessen gebracht hebben.
Al met al heb ik een hele goede ervaring over gehouden aan mijn bevalling, er is niets wat ik anders had willen zien. De (positieve) mentale staat was een stuk beter en sterker dan ik een paar maanden hiervoor überhaupt had kunnen dromen.
Hiervoor dus bedankt.
Groetjes Jamie

Kim

Kim 150 150 admin

Vol vertrouwen…

Wij hebben een partnerworkshop gevolgd bij Hester. Het werd even wat maatwerk gezien de corona situatie, waarbij er vlot en flexibel gereageerd werd. Er werd goed afgestemd welke informatie we al hadden en waar onze behoefte lag.

Hester verstaat haar vak, heeft een bak aan ervaring, dat merk je aan alles en is ook pragmatisch in haar aanpak. De gedeelde informatie tijdens de workshop was duidelijk en echt een waardevolle toevoeging op alle boeken die ik als zwangere al gelezen heb. De oefeningen waarmee we aan de slag gingen werden erg goed uitgelegd, voorgedaan waar nodig en gingen we er vooral ook zelf mee aan de slag. Wij kijken er erg goed erop terug. Voor mijn man is duidelijk hoe hij op verschillende manieren mij kan bijstaan, met oefeningen maar ook praktische voorbeelden. En voor mij als zwangere was het fijn om de vele posities en oefeningen te ervaren waarmee je zelfs tijdens je zwangerschap al je bekken of rug kan ontlasten, terwijl je ook geniet van het contact dat je ondertussen hebt. Al met al gaf het een gevoel van vertrouwen. Na de workshop krijg je ook nog een naslagwerk waarin de oefeningen nog eens terug te lezen zijn incl. afbeeldingen, zodat je niet met je babybrain de helft niet meer weet na een paar dagen. Kortom; iedere euro was het ons dubbel en dwars waard! Liefs

Evelien

Evelien 150 150 admin

Ik heb bij mijn 3e zwangerschap de cursus ontspannen bevallen gevolgd van Hester. Ik wilde graag een keer iets anders, meer ontspanningsoefeningen en even tijd voor mezelf, aangezien ik al 2 kinderen heb.
Ik heb de avonden als zeer fijn, rustig en ontspannen ervaren. We begonnen altijd gezellig met een kopje thee en een rondje om even ‘bij’ te praten. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik mijn verhaal kwijt kon en Hester gaf waar nodig ook tips waar ik mee verder kon. De oefeningen om even Zen te worden waren ook altijd heel fijn.
Hester heeft een rustige stem waar je echt helemaal tot jezelf komt. Ook de afsluiting van de les vond ik fijn, je eindigt met een positieve uitspraak/ quote a.d.h.v. een kaart. Ik ben altijd met een rustig en tevreden gevoel naar huis gegaan.
Het is zeker de moeite waard om deze lessen te volgen, je leert veel over de bevalling, je kunt even je zorgen of ideeën delen en het is heel ontspannen.

Marleen

Marleen 150 150 admin

De lessen van Hester vond ik een heerlijk moment in de week. Even weer tot mezelf komen en bewust contact maken met m’n kindje. Mijn bevalling was heftig en ging extreem snel, maar de verloskundige gaf aan dat ik heel goed in control was en goed doorgeademd heb. Dit heeft zeker bijgedragen aan de vlotte ontsluitingsfase van maar 2 uur. Ook mijn partner wist dankzij de partner workshop heel goed hoe hij mij kon ondersteunen. Erg fijn!
Bedankt voor de lessen!

Barbara

Barbara 150 150 admin

De wekelijkse lessen van Hester in Bathmen vond ik heerlijk en ik keek er dan ook iedere keer weer naar uit. Een fijn moment om de week ontspannen te beginnen en bewust met jezelf en je kleintje bezig te zijn.

In een open en vertrouwde sfeer even bijkletsen met andere zwangere dames (tijdens een lekker kopje thee) was voor mij een prettige aanvulling op mijn reguliere afspraken bij de verloskundige. Waar het hoofd meer centraal staat. In de lessen van Hester krijgt de buik en het gevoel meer de aandacht. Hester bied in de cursus alternatieven aan hoe het ook kan en mag gaan en hoe je af mag wijken van de gebaande paden. Niks moet, maar alles is tijdens je bevalling een eigen keuze.

Hester is duidelijk in haar uitleg van de oefeningen en ze besteedt tijdens de les ook aandacht aan individuele begeleiding.
De oefeningen zijn erg ontspannend en leren je om in je eigen kracht te komen en blijven staan.
De ademhalingsoefeningen en de ontspanningsoefeningen zijn voor mij ontzettend fijn geweest tijdens de bevalling.

Kortom; een echte aanrader!

Marianne

Marianne 150 150 admin

Om bewust aandacht te besteden aan mijn zwangerschap heb ik gekozen om vanaf 20 weken zwangerschap te starten met de cursus. Tijdens de cursus was het echt even ‘ons’ moment samen. Even ontspannen van het werk en stilstaan bij de zwangerschap. Ik was blij verrast dat er tijdens de lessen aandacht is voor elkaar, informatie over de bevalling en het maken van je eigen keuzes daarin. Je leert vertrouwen op jezelf en je eigen lichaam, zonder dat het zweverig of alternatief is. Bij 32 weken zwangerschap heb ik samen met mijn man deelgenomen aan de partnerworkshop. Zeker een aanrader, zodat je partner tips krijgt om je te helpen ontspannen bij pijn gedurende zwangerschap en tijdens de bevalling. Nu vol vertrouwen de laatste weken afwachten totdat de kleine geboren wordt!

Anneloes

Anneloes 150 150 admin

Dit was mijn 2e kleine onderweg. De eerste keer heb ik geen yoga of iets gedaan, leek me deze keer wel prettig; toch begeleiding bij de ademhaling, hoe weer open te stellen voor deze bevalling en informatie over wat er komen gaat. Ik vond het ontzettend prettig en helpend. Dit zit hem voor mij in Hester die de begeleiding voorziet en de manier van oefeningen. Hester voelt open, voelde me op mijn gemak en ik kon contact maken in de ontspanning. Deze keer snapte ik ook dat het helpend is om echt de pijn “op te vangen” in plaats van in spanning wat nog gaat komen. De feedback in het ziekenhuis bevestigde de meerwaarde van de(ze) yoga; “wij hebben weinig ondersteund in jullie proces, want we konden heel goed zien dat je je goed had voorbereid en jullie vingen het samen op.”
Heel fijn om dat te kunnen doen en ervaren op deze manier. Alle lof ook voor Hester en haar meerwaarde als persoon in deze begeleiding.